Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Venomous Poison

  

© Benny de Ruiter Stables (Lupa!)

Kokonimi: Venomous Poison Lempinimi: Pina
Sukupuoli: Tamma Rotu: Hollanninpuoliverinen
Syntynyt: 28.3.2015 Säkäkorkeus: 159cm
Painotus: Kouluratsastus Koulutus: VaA, re 100cm
Tuoja: Nikki VRL-14085 Omistaja: Saippua VRL-13995

VH16-012-0245

Luonne

Hoitaessa Pina on yleensä luonteeltaan kiltti. Tamma antaa pienempienkin lasten harjata itseään. Hoitaessa Pina tuntuu (ja kuulostaa) oikealta unelmahevoselta. Kukaan ei kuitenkaan ole täydellinen, joten Pinastakin on huomattu pieniä negatiivisiä yksityiskohtia. Esimerkiksi pään harjaaminen. Silloin Pinaa alkaa "mukamas" kutittamaan vasemmasta etujalasta, ja "kutina" loppuun vasta, kun hoitaja on irroittanut otteensa päästä tai peruuttanut kauemmaksi. Pienempien lasten kohdalla tamma tyytyy vain nostamaan päänsä korkealle, sillä pienet lapset antavat yleensä periksi. Tällöin vanhemman hoitajan on mentävä tomerasti väliin, koska muuten Pina oppii siihen, ettei päätä ole pakko harjata. Muuten tamma antaa harjata itsensä joka puolelta, eikä kavioiden putsauksessakaan ole ongelmaa. Satulan laittoa tamma katsoo korvat luimussa, mutta ei kuitenkaan puraise tai tee mitään muuta ikävää. Suitsien kanssa tamma temppuilee. Tai no, temppuilee ja temppuilee... Lähinnä Pina seisoo vain paikoillaan ja pitää suunsa kiinni. Kuolaimia ei saa millään tamman suuhun, joten Pinan kanssa pitää olla päättäväinen. Tamma antaa taluttaa kiltisti, ja seuraa tottelevaisena taluttajaansa. Laitumella Pina saa päähänsä, että laitumen nurkassa voi olla mörkö, ja laukkailee pähkähulluna sinne tänne. Muut hevoset hermostuvat Pinan laukkaamisen väistelyyn, ja saattavat hirnua tälle kovaäänisesti. Pienimmissä laitumilla tai tarhoissa Pina tyytyy pelkkään ravailuun, ja saa siitäkin käskevät hirnahdukset niskaansa.

Ratsailla Pina on melko tottelevainen, se ei ryöstä, eikä ole patalaiska tatti. Tammalla on katsoessa kauniit, tasaiset raviaskeleet, joille yleisö voi kateellisena huokaista. Selästä käsin askeleet tuntuvat pikemminkin kovilta kiviltä, sillä tamman selkä on vanakka ja tasainen. Oikean kevennyksen kera askeleet saattavat tuntua noin sekunnin ajan pehmeiltä. Laukka korvaa kyllä ravin, siinä on hollanninpuoliverisen ihana siro ja tasainen maku. Kouluratsastuksessa Pina on suoraan sanoen nirso. Helppojen koululiikkeiden treenailu ei nimittäin ole Pinasta ollenkaan haastavaa ja silloin se saattaa "ottaa ohjat omiin kavioihinsa", kuten on muiden tapana sanoa. Vaikeammissa koululiikkeissä, esimerkiksi avotaivutuksissa tai pohkeenväistössä tamma toimii jo huomattavasti paremmin. Kaulaansa Pina kyllä ojentaa koululiikkeessä kuin koululiikkeessä Se tottelee herkästi ratsastajan pienintäkin apua korvat hörössä. Esteillä Pina virkistyy, muttei kuumu eikä riistä. Pieneet esteet tamma hyppää korkealta. Ravissa tamma lähestyy estettä tarkkana, ja ottaa ison loikan esteen yli. Isoissa esteissä Pina toimii samalla tavalla, ja jättää silloinkin suuren ilmavaran. Maastossa Pina on rankan koulu- tai estetreenin jälkeen lopen uupunut, ja käyttää pienen maastolenkin hyväkseen ojentamalla kaulaansa, ja rentoutumalla. Vaikka joskus joidenkin koululiikkeiden harjoittelu onkin Pinasta rasittavaa ja turhauttavaa, yleensä ratsastajien suusta kuuluvat samat: "Ihana hevonen!" Varmasti myös Pina nauttii kehuista.

© Nikki

Suku

Pina on evm-sukuinen.

i. Feed My Frankenstein

ii. I'm Eighteen iii. Cooper
iie. Elected
ie. Billion Dollar Baby iei. Hey Stoopid
iee. Alice in Wonderland
e. Snake Venom ei. Wait For It eii. You Said You'd Wait
eie. Never Again
ee. Spike eei. No More Mr. Nice Guy
eee. Snake Eyes

i. Feed My Frankenstein eli Frank on säkäkorkeudeltaan niinkin korkea kuin 170cm ja väriltään mustanruunikko. Frank on kisannut Intermediaire I-tasolla ja on luonteeltaan aika vaikea tapaus, kuten isänisänsä Cooper oli. Kauniiden liikkeiden vuoksi pitää tehdä työtä että saa täydellisen lopputuloksen. Hoitotilanteissa aluksi hieman testaileva joka näkyy esimerkiksi vikuroimisessa kuolainten ja kavioiden kanssa. Jos on päättäväinen, se yleensä nöyrtyy ja hoito tapahtuu muuten ongelmitta.

ii. I'm Eighteen on jenkkien Iowassa asustava, säältään 169cm hurmuri. Se on kuuliainen ja miellyttää ratsastajaansa. Eight oli nuoren ikänsä kisakentillä kisaamassa VaA-tasolla, vanhemmalla iällä se tuotiin Iowaan yksityisomistajalle harrastekäyttöön rauhallisen luonteensa vuoksi, kun se ei enää kelvannut kisaukseen silmään vaikuttavan onnettomuuden takia. Eight on yhä elossa, ja jatkaa entistä rennonpaa elämää, eikä vanhuus ole Eightille este.

iii. Cooper asui yhdysvalloissa, Bostonissa, ja siellä se poltti useammankin sen hoitajan hermot. Suorastaan ärsyttävästä luonteestaan huolimatta se pidettiin mahtavien liikkeidensä vuoksi. Se oli kisakenttien kuningas, ja ärsytti ihmisiä kisapaikoillakin viedessään ykkössijat kilpailijoiden silmien edestä. Ratsastaessa Cooper oli vaikea, ja joutui kunnolla työstämään ja maanittelemaan että siitä kuoriutui uskomattoman lennokkaat ja pehmeät liikkeet. Kisakentille siis lähti ainoastaan huippuratsastajien kanssa. Hoitaessa yleensä luimisteli ja pelleili mm. satulavyön kiristyksen ja suitsien kanssa. Cooper kuoli luonnollisesti 30-vuotiaana.

iie. Elected oli tummanruunikko, 169cm korkea tamma, jonka pirteys yllätti kaikki. Varsana se pelkäsi kaikkea, pitkän aikaa, muiden jo temmeltäessä nurmikolla, Elected pysytteli emänsä vierellä. Kasvaessaan siitä tuli paljon pirteämpi nopeassa ajassa ja se vaatii oman huomion. Elected syntyi Ruotsin Växjössä ja se tuotiin Yhdysvaltoihin saakka (Philadelphiaan) ja kisasi VaA-luokissa hyvällä menestyksellä. Ratsastaessa Elected oli pirteä ja sitä piti pidätellä tarpeeksi päättäväisesti. Elected lähti varsinkin aamulla täynnä energiaa, ja lähti liian helposti ravin sijasta suoraan laukkaan. Hoitaessa tarkkaili hoitajaansa ja hääräsi kaikkea outoa. Vähänkin kun silmä vältti, Elected onnistui vaikkapa riuhtomaan suitset päästään. 

ie. Billion Dollar Baby eli Beibi oli ruotsista tuotu (jonka juuret ovat vahvasti saksassa) mustanruunikko 168cm kiltteyden huippu. Beibi asui Ruotsin Växjössä ja kisasi sielläkin, vähän aikaa Intermediate II-luokissa mutta siirtyi sitten suoraan GP-luokkiin. Korkean tasonsa mukaan se oli todella lahjakas ilmestys, ja sai jokaisen pään kääntymään ylpeän yleisilmeen ja uskomattoman hyvien kisasuorituksien takia. Beibi oli todella kiltti ratsastaessa ja yritti miellyttää ratsastajaansa niin hyvin kuin vain pystyi. Hoitaessa se jaksoi odotella, ja mussutteli vaikka sitten karsinan lattialle jääneitä heiniään. Beibi kuoli valitettavasti 19-vuotiaana auto-onnettomuudessa ollessaan trailerissa.

iei. Hey Stoopid eli Stoppe (mustanruunikko, säkä 170cm) syntyi Saksassa ja asui ensimmäiset vuotensa siellä. Se koulutettiin tasolle VaA jo varhain, ja se lähti jo nuorena Ruotsiin jossa se meni suoraan kisakentille. Kysehän oli paljolti rahasta, ja tarkoituksena oli kisata mahd. paljon sijoituksia ja sitten myydä sitä isäksi kalliilla. Stoppen olot eivät olleet hyvät ja alun perin Stoppe saattoi olla hyväkäytöksinen, mutta pelottelu ja pakottaminen (mm. väkivalta ja näännytys) ajoi tilanteen siihen että Stoppe oli hyvinkin pelokas ihmisiä kohtaan. Kun viranomaiset saivat tietää tästä, Stoppe lähti uuteen kotiin jossa se totutteli ihmisiin ja vanhoilla päivillään oli jo varsinkin mukava tapaus vaikka säikky ja varautunut se vieläkin oli. Kisakentillä se muistettiin pikemminkin hermostuneen näköisenä ja kuolainta pureksivana, hieman jäykkänäkin tapauksena eikä se oikein jäänyt jotenkin mahtavuudestaan kenenkään mieleen. Stoppe kuoli luonnollisesti eläkekotinsa eli Uppsalan ratsastuskoulun laitumelle.

iee. Alice in Wonderland eli Alice syntyi ja eli Saksassa maineikkaalla kisatallilla. Alice oli pirteä ja mukava jota melkein kaikki tuntuivat rakastavan. Alice oli musta ja 169cm korkea, ja kisasi Intermediaire I-tasolla. Se oli ratsastaessa oikein mukava ja pehmeäliikkeinen tamma, jota oli ilo ratsastaa ja se kuunteli hyvin, jos ratsastaja osasi kertoa mitä siltä pyydetään kunnolla. Alice tosin lähti heti oikkuilemaan, jos ratsastajan otteet vähänkin jäykistyivät, ja se yleensä lähti hermostumaan varsinkin jos tilanne eskaloitui siihen että ratsastaja alkoi hädissään vetämään vielä lisää. Pehmeät otteet saivat kulkemaan sen nätisti. Hoitaessa se oli kunnolla ilman mitään sen kummallisempia vikuroimisia.

e. Snake Venom eli Snakey (jonka nimi tarkoittaa itseasiassa maailman vanhinta olutta!) on 158cm musta tamma, joka syntyi Ranskassa ratsastuskoululle. Mitäh, menestynyt Snakey syntyi ratsastuskoululla? Jep. Se myytiin ratsastuskoulun lopettamisen vuoksi ja sillä huomattiin oikein kauniit liikkeet, ja ennakkoluuloton kisaratsastaja osti sen pilkkahinnalla nähdäkseen mistä on kyse. Ja ei ollut huono ostos. Se huomattiin pirteäksi ja uteliaaksi, sekä todella kauniit taidot omistavaksi. Se lähti hyvän koulutuksen jälkeen Ranskan kisakentille ja nousi siellä kuuluisaksi, jokainen vähänkin hevosista kiinnostunut tiesi Snakeyn.

ei. Wait For It eli Fred syntyi Espanjassa, Jacassa, yksityiselle 18-vuotiaalle hevosomistajalle ja eleli rentoa elämää. Se ei ollut mikään tuliterä kisatykki, vaan kisasi omistajansa kanssa huvin vuoksi läheisen ratsastuskoulun jossain Helppo C-luokissa. Omistaja kuoli valitettavasti kovin nuorena, ja hänen vanhempansa myivät Fredin ja sen emän. Fred päätyi tälle samaiselle ratsastuskoululle missä oli kisannutkin, ja se koulutettiin HeA- tasolle. Fred kasvoi 160-senttiseksi ja oli väriltään tummanruunikko. Fred tunnettiin kilttiluonteisena ja kunnioittavana, joka totteli parhaansa mukaan ratsastajaansa eikä pahemmin ärsyttänyt hoitotoimenpiteissä.

eii. You Said You'd Wait eli Wally

eie. Never Again eli Neverry...

ee. Spike eli Pike...

eei. No more Mr. Nice Guy eli Guy...

eee. Snake Eyes eli Snake...

Ikääntyminen

1v 1.5.15 6v 1.3.16 11v 1.1.17 16v 1.11.17 21v 1.9.18 26v ~ 1.7.19
2v 1.7.15 7v 1.5.16 12v 1.3.17 17v 1.1.18 22v 1.11.18 27v ~ 1.9.19
3v 1.9.15 8v 1.7.16 13v 1.5.17 18v 1.3.18 23v 1.1.19 28v ~ 1.11.19
4v 1.11.15 9v 1.9.16 14v 1.7.17 19v 1.5.18 24v 1.3.19 29v ~ 1.1.20
5v 1.1.16 10v 1.11.16 15v 1.9.17 20v 1.7.18 25v 1.5.19 30v ~ 1.3.20

Kisatulokset

Pina on koulupainoitteinen. Pina on sijoittunut 23 kertaa ja 2 niistä on ensimmäisiä sijoja. 

Päivämäärä Luokka Sijoitus Järjestäjä
1.11.2016 Vaativa A 4/19 Overload
5.11.2016 Vaativa A 4/19 Overload
19.11.2016 Vaativa A 2/19 Kultahuisku
22.11.2016 Vaativa A 4/19 Kultahuisku
3.12.2016 Vaativa A 4/19 Metsovaara
4.12.2016 Vaativa A 3/19 Metsovaara
7.12.2016 Vaativa A 2/19 Metsovaara
13.1.2017 Vaativa A 1/7 Ribcage's Warmbloods
14.2.2017 Vaativa A 4/23 Romilly
22.2.2017 Vaativa A 5/47 Colosseum
24.2.2017 Vaativa A 4/47 Colosseum
25.2.2017 Vaativa A 2/47 Colosseum
9.7.2017 Vaativa B 4/24 Mörkövaara
7.7.2017 Vaativa B 4/23 Mörkövaara
5.7.2017 Vaativa B 4/24 Mörkövaara
2.7.2017 Vaativa B 3/24 Mörkövaara
2.7.2017 Vaativa B 3/24 Mörkövaara
1.7.2017 Vaativa B 3/24 Mörkövaara
15.8.2017 Vaativa A 2/37 Chelmsford
14.8.2017 Vaativa A 2/37 Chelmsford
14.8.2017 Vaativa A 4/37 Chelmsford
12.8.2017 Vaativa A 1/37 Chelmsford
       

Jälkeläiset

Pina on tarjolla evm-sukuisille hollanninpuoliverioreille tai hollanninpuoliverijalostuksessa sallittujen rotujen edustajille. Astutuspyyntöjä voi mailata saippuavirtuaalinen@gmail.com.

Pina periyttää...

+ Hyvää juttua

- Huonoa juttua

kwpn-o Poison Crow STC s. 09.12.2016 i. Earthquake
kwpn-o Written in Universe s. 14.10.2016 i. Framed In Blood
     
     
     

Päiväkirjamerkinnät

00.00.0000 - Aihe - Kirjoittaja

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus commodo blandit enim, id pellentesque est ultrices eu. In eu tellus ut magna euismod condimentum. Cras lorem mauris, faucibus at mi ac, iaculis feugiat dolor. Pellentesque felis mauris, mattis eu eros id, fermentum elementum risus. Phasellus ut viverra ligula. Nunc maximus velit quis hendrerit ullamcorper. Integer a ullamcorper lorem. Quisque consequat sollicitudin urna, eget vulputate lorem vehicula quis. Fusce pulvinar viverra mauris non lobortis.

Proin lacinia sem orci, sit amet mattis sem sollicitudin quis. Curabitur nec mauris at felis porta tincidunt vel nec felis. Pellentesque rhoncus velit non nisl facilisis, vitae molestie tellus semper. Nam eleifend feugiat congue. Suspendisse ultrices felis ac feugiat faucibus. Donec at venenatis tellus, quis finibus quam. Etiam fermentum dui et elit lacinia, sed finibus quam ultricies. Curabitur facilisis, urna in pretium venenatis, velit nunc vulputate ante, laoreet ullamcorper orci libero sed neque. Phasellus id commodo erat. Integer sed ornare ex, sed luctus mauris.

Nullam id erat eu ex tincidunt porttitor. Nam cursus quis enim vitae mattis. Nulla feugiat neque sed leo interdum, sit amet rutrum justo lobortis. Curabitur in accumsan magna, sed pretium leo. Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra, per inceptos himenaeos. Proin pharetra tincidunt erat, sed convallis arcu efficitur at. Morbi vel augue consectetur, posuere risus vitae, auctor diam.

Sed ante sapien, porta nec ipsum at, pulvinar bibendum arcu. Sed pellentesque vestibulum sapien, sit amet pretium urna volutpat ut. Nunc nec interdum neque. In rhoncus arcu enim, sed posuere risus convallis vitae. Donec eu tempus est. Curabitur finibus a lorem ut cursus. Sed semper venenatis felis non aliquet. Vestibulum sit amet ultricies eros. Quisque accumsan finibus metus, at posuere magna pretium quis. Etiam ac bibendum purus. Phasellus viverra leo massa, at tempus eros vehicula sed. Donec pretium velit aliquam gravida euismod. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Vestibulum sit amet est vitae urna ornare condimentum dignissim non velit. Etiam nec nunc justo. Nunc porta dui vitae quam gravida, vel malesuada metus varius.

Duis eleifend, erat vel maximus ullamcorper, ante enim porta mauris, et volutpat velit urna malesuada sapien. Cras libero nunc, rhoncus in nulla eleifend, fringilla congue risus. In vitae ex sapien. Vestibulum tempus, nisi id ullamcorper pellentesque, odio nisl viverra arcu, non facilisis leo lectus sed metus. Curabitur id commodo felis, at sodales mi. Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas. Phasellus sed dignissim est. Ut luctus commodo risus, vel vehicula diam accumsan bibendum. Pellentesque et risus in lacus porta sagittis. Praesent egestas, nisi et aliquam vestibulum, risus diam tempor leo, et porttitor sapien neque eget libero. Ut scelerisque auctor aliquam.

 Yolandi on virtuaalitalli, jossa jokainen hevonen on virtuaalihevonen, eikä mikään tapahdu oikeassa elämässä!

 Yolandi is sim-game/virtual stable, and every horse is sim-game/virtual horse, and nothing is happening in real life! 

©2020 Yolandi - suntuubi.com